خورش آلو اسفناج هم با استفاده از گوشت و هم با استفاده از مرغ قابل طبخ است. اما استفاده از گوشت ماهیچه یا مغز ران برای این خورش طعمی متمایز را به همراه دارد. همچنین این خورش بدون استفاده از مرغ و یا گوشت برای گیاهخواران عزیز نیز مورد طبخ و استفاده میباشد.
اگر تا به حال نسبت به پخت این خورش خوشمزه اقدام نکردهاید و یا با نحوه پخت و آماده سازی آن آشنایی ندارید با ما همراه باشید تا با دستور پختی اصیل این غذا را تهیه نمایید.
در این دستور همچنین نکاتی مهم برای بهتر جا افتادن و در نتیجه خوشمزهتر شدن خورش آلو اسفناج نیز بیان شده است. میتوانید در کنار پیروی از این دستور و یا هر دستور پخت دیگر این نکات را نیز به کار بگیرید تا به طعمی دلپذیر و مطبوع از این خورش برسید. اگر کارمند هستید و گاهی وقت کافی برای تهیه خورشت آلو اسفناج ندارید می توانید از کنسرو خورش آلو اسفناج با گوشت و کنسرو خورش اسفناج بدون گوشت استفاده کنید.
مواد لازم برای پخت خورش آلو اسفناج
- مواد لازم برای 4 نفر
- اسفناج: 1 کیلوگرم
- گوشت ماهیچه یا مغز ران: 400 گرم
- پیاز: 1 عدد بزرگ
- آلو برقانی (خورشتی): 200 گرم (حدود 12 – 15 عدد)
- روغن مایع: به میزان لازم
- زعفران: به میزان دلخواه
- آبلیمو یا آبغوره: 1 قاشق غذاخوری ( برای این مورد به دلخواه میتوانید از رب انار، رب نارنج و یا آب نارنج نیز استفاده کنید.)
- زردچوبه، نمک و فلفل: به میزان دلخواه
- مواد اصلی برای پخت این خورش آلو برقانی، اسفناج و گوشت است. کم و یا اضافه کردن باقی موارد ذکر شده وابسته به ذائقهی شما میباشد.
طرز تهیه خورشت آلو اسفناج مرحله به مرحله
در ابتدا اسفناجها را شسته، درون آبکش قرار دهید تا خشک شود. سپس آنها را خرد نمایید.
در این مرحله در تابهای مناسب ابتدا بدون ریختن روغن، اسفناجها را روی حرارت قرار و تفت دهید تا از حجم آن کم شود. در این مرحله کمی روغن به مواد درون تابه اضافه کنید و تفت دادن اسفناجها را تا پخته شدن آنها ادامه دهید.
- پیاز را به صورت نگینی و یا خلالی خرد کنید.
- در قابلمهای مناسب روغن ریخته و پیاز را درون آن تفت دهید.
- با نرم و طلایی شدن پیازها، مقداری زردچوبه به آن اضافه کنید و تفت دهید تا سبک شود.
- در این مرحله گوشت خورشت را که به میزان کافی تهیه کردهاید در اندازهی مناسب و دلخواه خرد نمایید.
- حال آن را به مواد درون قابلمه اضافه کنید.
- گوشت را تا جایی که سرخ شود و تغییر رنگ بدهد تفت بدهید.
- حال نوبت اضافه کردن اسفناجی است که از قبل پخته و آماده شد.
- اسفناج را اضافه کرده و به میزان متناسب آب جوش به ظرف خورش اضافه نمایید.
- تا پخته شدن گوشت به صورت کامل، صبر کنید.
- در این فاصله، آلوهای برقانی را درون کاسهای بریزید و به آن آب اضافه کنید تا کمی خیس بخورد.
- بعد از اطمینان از پخته شدن کامل گوشت، آلوها را به محتویات قابلمه اضافه کنید. کمی زعفران به آن بیافزایید و اجازه دهید که خورش با حرارت ملایم پخته شود و به خوبی جا بیفتد.
در آخر اگر تمایل دارید که خورش طعمی ملس داشته باشد به آن مقداری آبغوره یا آبلیمو و یا به دلخواه سایر چاشنیهای ذکر شده در این دستور را اضافه کرده و نمک خورش را نیز اندازه کنید.
نکات:- برای استفاده از گوشت مرغ در طبخ این خورش میتوانید با استفاده از همین دستور به جای گوشت از حدود 500 تا 700 گرم مرغ استفاده کنید.
- برای مجلسیتر بودن خورش، اگر از گوشت مرغ استفاده میکنید، میتوانید آنها را به صورت تکهای (ران یا سینه مرغ) سرخ کرده و در اواسط پخت خورش به آن اضافه کنید.
- اگر از سبک و رژیم گیاهخواری پیروی میکنید، میتوانید طبق همین دستور خورش را پخته و فقط گوشت یا مرغ آن را حذف نمایید.
- برای خوشرنگتر بودن خورش میتوانید به هنگام تفت دادن گوشت، 1 قاشق غذاخوری رب به آن بیافزایید.
- آلوها را از ابتدا اضافه نکنید. در زمان گفته شده آن را به محتویات خورش بیافزایید. در غیراینصورت له شده و شکل ظاهری خوبی نخواهند داشت.
- برای چاشنی این خورش، علاوه بر موادی مانند آبغوره، رب انار، رب نارنج و یا آب نارنج ، از لیمو عمانی هم میتوانید استفاده نمایید و این موضوع کاملا وابسته به ذائقه و سلیقهی شماست.