ممکن است کرفس هیجان انگیزترین عطر و طعم را نداشته باشد، اما در مجموعه وسیعی از سوپ ها و سالادها گنجانده شده است.
پیشنهاد می کنیم برای بهره مندی از خواص بی نظیر کرفس از کنسرو غذاهای آماده گیلانی که حاوی کرفس تازه و با کیفیت هستند بچشید و نظر خود را با ما در میان بگذارید.
کرفس که عضوی از خانواده چتریان است، ارتباط نزدیکی با هویج و ازگیل دارد. مورخان بر این باورند که منشأ آن در منطقه مدیترانه است، جایی که به دلیل خواص دارویی آن مورد توجه بوده است.
فواید سلامتی
کرفس که به طور گسترده به عنوان یکی از سالم ترین میان وعده های موجود شناخته می شود، منبع فوق العاده ای از فیبر است. محتوای فیبر آن به ویژه با توجه به کالری کم این سبزی چشمگیر است. این آن را به گزینه ای عالی برای کسانی که نگران کاهش وزن هستند تبدیل می کند.
سایر فواید کلیدی کرفس عبارتند از:
پیشگیری از سرطان
کرفس سرشار از آنتی اکسیدان است. کرفس شامل انواع شناخته شده مانند فلاونوئیدها و ویتامین C و همچنین لونولارین و برگاپتن است. این آنتی اکسیدان ها و سایر آنتی اکسیدان ها به جلوگیری از استرس اکسیداتیو که به سرطان منجر می شود کمک می کند.
مدیریت فشار خون
کرفس سرشار از ماده شیمیایی گیاهی به نام فتالید است. تصور میشود این ترکیب بافتهای دیواره شریان را شل میکند تا جریان خون سالم را تقویت کند. این افزایش جریان خون ممکن است باعث کاهش فشار شود.
پیشگیری و درمان بیماری آلزایمر
تحقیقات نشان می دهد که عصاره دانه کرفس حافظه را بهبود می بخشد. این عصاره می تواند نقش ارزنده ای هم در درمان آلزایمر داشته باشد و هم در وهله اول از بروز آن جلوگیری کند.
تغذیه
کرفس حاوی سطوح بالایی از چندین نوع آنتی اکسیدان از جمله فلاونوئیدها است. این ها با رادیکال های آزاد مبارزه می کنند تا استرس اکسیداتیو را محدود کنند و می توانند در کاهش خطر ابتلا به سرطان نقش داشته باشند.
کرفس همچنین منبع خوبی از موارد زیر است:
ویتامین Aویتامین C
ویتامین K
پتاسیم
فولات
مواد مغذی در هر وعده
یک فنجان کرفس خرد شده حاوی:کالری: 14
پروتئین: کمتر از 1 گرم
چربی: کمتر از 1 گرم
کربوهیدرات: 3 گرم
فیبر: 1.6 گرم
شکر: 1 گرم
طرز تهیه کرفس
کرفس را میتوانید در خواربارفروشیها، تعاونیها و بازارهای کشاورزان پیدا کنید.
هنگام انتخاب کرفس، به دنبال ساقه های بسته بندی شده ای باشید که به اندازه کافی ترد هستند تا با کمترین زحمت جدا شوند. اینها باید رنگ سبز کم رنگ داشته باشند. از ساقه هایی با برگ های پژمرده خودداری کنید.
کرفس را بهتر است در کشوی یخچال نگهداری کنید. آن را در فویل بپیچید. اگر به درستی نگهداری شود، تا دو هفته در یخچال نگهداری می شود. در غیر این صورت، می توان آن را برای نگهداری طولانی مدت نیز منجمد کرد.
این گزینه ها را برای گنجاندن کرفس در رژیم غذایی خود امتحان کنید:
- برش های کرفس را در هوموس آغشته کنید.
- کره بادام زمینی و کشمش را روی آن قرار دهید.
- کرفس خرد شده را به سالاد تن ماهی اضافه کنید.
- برش های کرفس را با فلفل قرمز برای ادویه بیشتر تفت دهید.
- با هویج و پیاز در سوپ رشته مرغ بپزید.
- اسموتی سبز را با اسفناج، موز و سیب مخلوط کنید.
- ساقه ها را با پنیر پیمنتو پر کنید.
- به همراه گوجهفرنگی خرد شده، هویج، زنجبیل و سیر را به یک قابلمه کباب شده در آرام پز اضافه کنید.