طرز تهیه خورش قیمه

طرز تهیه خورش قیمه

Share
قیمه یک خورش لذیذ است که بر اساس دستور العمل های محبوب ایرانی با لوبیاپولو و قورمه سبزی مطابقت دارد. آن را با مقداری سالاد شیرازی برای یک غذای کامل ایرانی سرو کنید.
 
قیمه چیست؟

قیمه یک غذای ایرانی از خانواده خورش (خورش) است که معمولاً با برنج سرو می شود. معمولا با لپه، گوشت بره و ادویه درست می شود. خود کلمه «قیمه» از کلمه ترکی «قیما» به معنای گوشت چرخ کرده آمده است. این یکی از محبوب ترین غذاهای ایرانی است که در هر خانواده ای رایج است. بیش از شش نوع قیمه بر اساس مناطق مختلف ایران وجود دارد. اما دو تا از محبوب ترین دستور العمل های قیمه عبارتند از:
 
 • قیمه سیب زمینی: درست قبل از سرو با سیب زمینی سرخ شده سرو می شود.
قیمه بادمجان: به جای سیب زمینی با بادمجان سرخ شده میل شود.

کنسروهای غذای آماده گیلانی در داخل و خارج از کشور در دسترس هموطنان عزیز می باشد


اگر ترجیح می دهید از گوشت در این دستور غذا استفاده نکنید، این دستور غذا شامل یک نسخه گیاهی هم هست. قیمه یک دستور پخت آسان و خانوادگی است که همه آن را دوست دارند. همچنین یک غذای معمولی است که در عاشورا، یک روز عزاداری که برای مسلمانان شیعه مهم است، سرو می شود.
 
مواد خورش قیمه

برای تهیه این خورش خوشمزه ایرانی به چند ماده اولیه نیاز دارید که تقریباً در هر سوپرمارکتی می توانید پیدا کنید:
  • پیاز
  • گوشت بره
  • لپه
  • زردچوبه، دارچین، نمک و فلفل
  • رب گوجه فرنگی
  • لیمو عمانی
  • بادمجان یا سیب زمینی

از چه گوشتی استفاده کنم؟

گوشت بره بهترین انتخاب برای این غذاست.  برای دستور پخت این خورش ایرانی به تکه های گوشت بره بدون استخوان نیاز دارید.
 
طرز تهیه قیمه ایرانی
 
  • گوشت خرد شده را چند ساعت در پیاز می خوابانیم.
  • لپه ها را 4 ساعت خیس میکنیم و چند بار میشوریم.
  • روغن را در یک قابلمه داغ کنید و پیاز را تفت دهید تا طلایی شود.
  • گوشت خورش را اضافه کنید، تفت دهید تا تکه های گوشت خورش از همه طرف قهوه ای شود.
  • گوشت را همراه آب جوش و نمک و فلفل و زردچوبه 2 ساعت در زود پز میگذاریم تا با حرارت ملایم کاملا بپزند.
  • در حین پختن خورش، سیب زمینی یا بادمجان را سرخ کنید.
  • بعد از 2 ساعت بخار زودپز را خالی کنید و لپه ها میشوریم و به زود پز اضافه می کنیم.
  • 2 قاشق رب گوجه اضافه میکنیم و در زود پز میبندیم تا نیم ساعت بپزد.
  • لیموهای عمانی را با چنگال سوراخ کرده و همراه با گرد لیمو، زعفران، دارچین و هل کوبیده شده به خورش در حال جوش اضافه کنید. اجازه دهید چند دقیقه بپزند تا جا بیفتد.
  • اگر قیمه را با بادمجان سرخ شده سرو می کنید، قبل از سرو، چند دقیقه در خورش قرار دهید.
  • اگر با سیب زمینی سرو می کنید، به سادگی روی خورش را با سیب زمینی سرخ کرده درست قبل از سرو سرو کنید.
 
آیا می توانم قیمه گیاهی درست کنم؟

کاملا. اگر دوست دارید قیمه ایرانی گیاهی درست کنید، می‌توانید گوشت بره را کنار بگذارید. لازم نیست به جای گوشت مواد دیگری اضافه کنید، اما اگر به دنبال جایگزینی هستید، قارچ گزینه خوبی است.
 
قیمه را با چه سرو کنیم

تمامی خورش های ایرانی به صورت سنتی با برنج سفید ایرانی (چلو) سرو می شود. با این حال، می توانید آنها را با کنسرو برنج زعفرانی گیلانی، برنج سفید قابلمه ای فوری یا حتی برنج قهوه ای قابلمه ای فوری نیز سرو کنید.
 
مواد لازم
 
  •  2 قاشق غذاخوری روغن
  •  1 عدد پیاز بزرگ ریز خرد شده
  •  نیم کیلو گوشت
  •  ½ قاشق چایخوری زردچوبه
  •  ½ قاشق چایخوری نمک
  •  ¼ قاشق چایخوری فلفل سیاه
  •  ⅛ قاشق چای خوری دارچین
  •  رب گوجه فرنگی 3 قاشق غذاخوری
  •  6 فنجان آب
  •  5عدد لیموعمانی
  •  6 عدد بادمجان شسته و پوست کنده
  •  4 عدد سیب زمینی سرخ شده شسته و پوست کنده
 
برای قیمه بادمجان (با بادمجان)
 
  1. بادمجان ها را بشوئید و پوست بگیرید. آنها را از عرض و بعد از وسط نصف کنید.
  2. مقدار نمک روی آنها بپاشید و در آبکش بریزید. 30 دقیقه بمانند.
  3. بادمجان ها را بشویید و خشک کنید.
  4. 4 قاشق غذاخوری روغن نباتی را در تابه ای روی حرارت متوسط گرم کنید و بادمجان ها را حدود 4 دقیقه از هر طرف سرخ کنید تا پخته شوند.
  5. وقتی آماده سرو شد، بادمجان ها را به آرامی به خورش اضافه کنید و 5 دقیقه بجوشد. خورش را با برنج سفید سرو کنید.
پیشنهاد می کنیم از کنسرو بادمجان سرخ شده گیلانی در کنار خورشت قیمه خود سرو کنید.
 
برای قیمه سیب زمینی  
 
  1. سیب زمینی ها را بشویید و پوست بگیرید. آنها را به شکل چوب برش دهید.
  2. روغن را در تابه ای روی حرارت متوسط گرم کنید.
  3. سیب زمینی ها را در روغن سرخ کنید تا نرم و قهوه ای طلایی شوند.
  4. با نمک مزه دار کنید.
  5. خورش را در کاسه ها سرو کنید و روی آن را سیب زمینی سرخ شده قرار دهید.


  1         2         3         4         5      

+