زعفران فواید آنتی اکسیدانی و ضد سرطانی دارد.
زعفرانگران ترین ادویه جهان است – با 1 پوند (450 گرم) قیمتی بین 500 تا 5000 دلار
دلیل قیمت بالای آن روش برداشت پر زحمت آن است که تولید آن را پرهزینه می کند
مردم برای تقویت خلق و خو و بهبود حافظه زعفران
زعفران سرگل ممتاز گیلانیدر اینجا 7 فایده چشمگیر زعفران برای سلامتی آورده شده است
1. زعفران یک آنتی اکسیدان قوی
زعفران دارای تنوع قابل توجهی از ترکیبات گیاهی است. اینها به عنوان آنتی اکسیدان عمل می کنند - مولکول هایی که از سلول های شما در برابر رادیکال های آزاد و استرس اکسیداتیو محافظت می کنند
آنتی اکسیدان های قابل توجه زعفران عبارتند از
- کروسین
- کروستین
- سافرانال
- کامفرول
کروسین و کروستین رنگدانه های کاروتنوئیدی هستند که مسئول رنگ قرمز زعفران هستند. هر دو ترکیب
- خاصیت ضد افسردگی دارند
- از سلول های مغز در برابر آسیب های پیشرونده محافظت می کند
- بهبود التهاب
- کاهش اشتها
- کمک به کاهش وزن
سافرانال به زعفران طعم و عطر خاصی می دهد. تحقیقات نشان می دهد که به بهبود خلق و خو، حافظه و توانایی یادگیری شما کمک می کند و همچنین از سلول های مغز شما در برابر استرس اکسیداتیو محافظت کند
کامفرول در گلبرگ های گل زعفران یافت می شود. این ترکیب با مزایای سلامتی مانند کاهش التهاب، خواص ضد سرطانی و فعالیت ضد افسردگی مرتبط است.
2. زعفران خلق و خوی را بهبود می بخشد و علائم افسردگی را درمان می کند
در بررسی پنج مطالعه، مکملهای زعفران به طور قابلتوجهی در درمان علائم افسردگی خفیف تا متوسط مؤثرتر از دارونماها بودند
مطالعات دیگر نشان داد که مصرف 30 میلی گرم زعفران در روز به اندازه فلوکستین، ایمی پرامین و سیتالوپرام - درمان های مرسوم برای افسردگی - موثر است. علاوه بر این، افراد کمتری نسبت به سایر درمانها عوارض جانبی زعفران را تجربه کردند
3. زعفران خاصیت مبارزه با سرطان دارد
زعفران سرشار از آنتی اکسیدان است که به خنثی کردن رادیکال های آزاد مضر کمک می کند. آسیب رادیکال های آزاد با بیماری های مزمن مانند سرطان مرتبط است
4. زعفران اشتها را کاهش می دهد و به کاهش وزن کمک می کند
خوردن میان وعده یک عادت رایج است که باعث افزایش وزن شما می شود. بر اساس تحقیقات، زعفران با کاهش اشتها به جلوگیری از تنقلات کمک می کند
در یک مطالعه 8 هفتهای، زنانی که مکملهای زعفران مصرف میکردند، به طور قابلتوجهی احساس سیری بیشتری داشتند، کمتر تنقلات مینوشیدند و به طور قابلتوجهی وزن کم کردند
در یک مطالعه 8 هفته ای دیگر، مصرف مکمل عصاره زعفران به طور قابل توجهی به کاهش اشتها، شاخص توده بدنی، دور کمر و توده چربی کل کمک کرد .
5. زعفران سطح قند خون را کاهش می دهد.
زعفران سطح قند خون را کاهش می دهد و حساسیت به انسولین را افزایش می دهد .
6. زعفران بینایی را در بزرگسالان بهبود می بخشد.
زعفران باعث بهبود بینایی در افراد می شود.
7. زعفران حافظه را در بزرگسالان مبتلا به آلزایمر بهبود می بخشد.
خواص آنتی اکسیدانی زعفران شناخت را در بزرگسالان مبتلا به آلزایمر بهبود می بخشد