کنسرو شله زرد گیلانی از کنسرو های محبوب بین دسر های ایرانی هست. گیلانی فود تولید کننده انواع کنسرو غذای آماده، خورشت، خوراک، تن ماهی و چاشنی با کیفیت بالا در خدمت هم میهنان عزیز در داخل و خارج از کشور می باشد.
شله زرد چیست؟
شله زرد یک پودینگ ایرانی است. منشا آن کرمانشاه است اما در سراسر کشور راه پیدا کرده است. شله زرد امروزه در همه شهرهای ایران شناخته شده و سرو می شود.
این پودینگ دارای ارزش غذایی بالایی است. شله زرد به دلیل داشتن زعفران می تواند تقویت کننده خلق و خو و انرژی باشد. برنج همچنین منبع خوبی از ویتامین ها و فیبرها است.
شله زرد چه زمانی سرو می شود؟
شله زرد یک انتخاب عالی برای نذری است. در بسیاری از مراسم مذهبی شله زرد سرو می شود. بنابراین معمولاً با الگوهای اسلیمی یا نام امامان شیعه طراحی می شود.
شله زرد همچنین در ماه رمضان به عنوان افطاربسیار محبوب است.
ترکیبات شله زرد چیست؟
مواد اصلی تهیه پودینگ زعفرانی ایرانی برنج، زعفران و گلاب است. برنج باید به اندازه کافی آب جذب کند تا به شکل لطیف درآید. اگرچه دانه های کامل برنج نیز می تواند مفید باشد، اما ایرانی ها معمولاً از برنج شکسته برای تهیه شله زرد استفاده می کنند.
زعفران به شله زرد رنگ خیره کننده ای می دهد. بهترین روش برای تهیه زعفران شکفته این است که آب یخ را به زعفران کوبیده اضافه کنید و بگذارید حدود نیم ساعت یا تا زمانی که یخ آب شود.
برای تزیین شله زرد از دارچین و خلال بادام استفاده می شود، این برای متعادل کردن طبیعت سرد برنج است.
چگونه پودینگ شله زرد زعفرانی درست کنیم؟
روش بسیار ساده و درعین حال کمی وقت گیر است.
برای تهیه شله زرد باید اجازه دهید برنج نپخته چند ساعت در آب خیس بخورد. سپس آن را روی حرارت متوسط قرار دهید و بگذارید بپزد تا نرم شود. این می تواند حدود یک ساعت طول بکشد. اگر آب کاملاً تبخیر شد، می توانید آب اضافه کنید. سپس شکر را اضافه کنید.
برنج قبل از افزودن شکر باید نرم شود.
زعفران شکفته شده و کره را اضافه کنید و روی حرارت بگذارید. مرتب هم بزنید تا قسمت های زیرین نسوزند.
اگر شله زرد خیلی غلیظ است می توانید آب اضافه کنید یا اگر خیلی آبکی بود اجازه دهید آب اضافی بخار شود.
وقتی غلظت آن خوب شد، گلاب را اضافه کنید و چند دقیقه دیگر روی حرارت قرار دهید.
کره و گلاب را اضافه کنید. در این مرحله می توانید خلال بادام و هل پودر شده اضافه کنید.
شله زرد شما آماده است! می توانید آن را با پودر دارچین، گلبرگ های گل رز و خلال بادام تزیین کنید.
یادداشت:
• شله زرد را می توانید هم خنک و هم گرم سرو کنید.
• اگر به جای برنج شکسته از غلات کامل استفاده می کنید، به آب بیشتری نیاز دارد تا به شکل نرم تبدیل شود.
• قبل از افزودن شکر مطمئن شوید که برنج کاملاً پخته شده است، زیرا شکر می تواند روند پخت را کند کند.
• داخل پودینگ می توانید خلال بادام داشته باشید. برای این کار می توانید همزمان با افزودن گلاب، برش های بادام خیس شده را اضافه کنید.
• هل نیز یک انتخاب اختیاری است. همزمان با اضافه کردن زعفران می توانید هل پودر شده را اضافه کنید.