طرز تهیه خورشت قیمه بادمجان + فوت کوزه گری

طرز تهیه خورشت قیمه بادمجان + فوت کوزه گری

Share

معمولا وقتی صحبت از قیمه می‌شود، تصور اکثر افراد قیمه سیب‌زمینی است. اما باید بدانید که هر شهری قیمه مخصوص به خودش را دارد که تفاوت چندانی با قیمه سیب‌زمینی ندارند مگر در چند ادویه یا ماده افزودنی باهم متفاوت باشند. قیمه ریزه شهر اصفهان و قیمه نثار شهر قزوین، از جمله مدل‌های متفاوت قیمه هستند. یکی دیگر از انواع قیمه که طرفداران زیادی هم دارد، قیمه بادمجان است. قیمه بادمجان یکی از غذاهای سنتی و قدیمی ایران است که پایه ثابت اکثر مهمانی‌ها و عروسی‌ها نیز می‌باشد. خورشت قیمه بادمجان شباهت زیادی با قیمه سیب‌زمینی دارد که در ادامه با آن آشنا می‌شویم. ما در این مقاله ابتدا به طرز تهیه خورش قیمه بادمجان مجلسی اشاره خواهیم کرد و سپس با رازها و فوت کوزه‌گری قیمه بادمجان مجلسی نیز آشنا خواهیم شد. 

 

طرز تهیه خورشت قیمه بادمجان

 طرز تهیه قیمه
 

مواد لازم برای پخت قیمه بادمجان مناسب 4 نفر به شکل زیر است :

 
لپه : ا پیمانه
گوشت خورشتی : 400 گرم
گوجه : 3 عدد
رب گوجه فرنگی : 2 قاشق غذاخوری
پیاز : 4 عدد متوسط
بادمجان : 6 عدد
لیمو عمانی : 4 عدد
چوب دارچین : 1 عدد
گلاب : 1 قاشق غذاخوری
زعفران دم کرده : 2 قاشق غذاخوری
نمک و فلفل : به میزان لازم
 
 

مرحله اول

 

در مرحله اول لازم است که شما لپه‌ها را از چند ساعت قبل خیس کنید. برای این کار لپه‌ها را شسته و درون یک ظرف به مدت 3 ساعت خیس کنید. سپس آب لپه‌ها را خالی کرده و آنها را داخل یک قابلمه ریخته و تا حدی که روی لپه‌ها را بپوشاند با آب پر کنید. 30 الی 45 دقیقه لپه‌ها را بجوشانید تا از حالت سفتی درامده و نیم پز شوند.

 
 شستن لپه

مرحله دوم

 

در مرحله دوم بهتر است تلخی لیمو عمانی‌ها را بگیرید. تلخ بودن لیمو‌ها قطعا بر روی طعم قیمه بادمجان تاثیر زیادی می‌گذارد. برای این کار لیمو عمانی‌ها را چند برش کوچک دهید و برای 5 دقیقه آنها را بجوشانید و سپس آب آن را عوض کنید. شما می‌توانید این کار را برای 2 الی 3 بار انجام دهید تا تلخی آن کامل برطرف شود.

 

مرحله سوم

 

در این مرحله باید به سراغ بادمجان‌ها بروید. بادمجان‌ها را پوست بکنید و به صورت ورقه‌ای برش بزنید. بعد از برش آنها را در آب نمک به مدت 1 ساعت خیس کنید. آب نمک باعث از بین رفتن تلخی بادمجان‌ها می‌شود. بهتر است برای اینکار از یک ظرفی استفاده کنید که تمام سطح بادمجان را در بر بگیرد.

 
 بادمجان در قیمه

مرحله چهارم

 

پیازها را به صورت نگینی خرد کرده و با مقداری روغن تا زمانی که به رنگ طلایی برسند، تفت دهید. سپس گوشت قیمه‌ای را به پیاز اضافه کرده و اجازه دهید گوشت‌ها هم تفت داده شوند. بهتر است شعله را روی ملایم قرار دهید تا گوشت‌ها به خوبی سرخ شوند. برای این که یک قیمه بادمجان مجلسی در آخر بدست بیاورید، از یک یا دو تکه گوشت استخوان دار استفاده کنید تا به لذیذتر شدن طعم آن کمک کند.

 

مرحله پنجم

 

لپه‌هایی که از قبل خیس خورده و نیم‌پز شده‌اند را به گوشت و پیاز اضافه میکنیم تا به همراه گوشت و پیاز تفت داده شوند.

 

مرحله ششم

 

در این مرحله ادویه‌ها اعم از زردچوبه و فلفل را بعد از اینکه گوشت و لپه کمی تفت خوردند، به مواد اضافه کنید. بعد از حدود 3 الی 4 دقیقه رب گوجه‌فرنگی را اضافه کرده و تفت دادن را تا زمانی که بوی خامی آن برطرف شود ادامه دهید.

 تفت دادن خورشت قیمه

 

مرحله هفتم

 

حالا وقت اضافه کردن آب است. مقدار مناسبی آب نه خیلی جوش و نه خیلی سرد را به مواد اضافه کنید تا به خوبی گوشت‌ها را بپوشاند. در قابلمه را بسته و حرارت را زیاد کنید تا آب به جوش بیاید. بعد از به جوش آمدن آب، حرارت را بر روی ملایم قرار داده و اجازه دهید حدود 45 دقیقه مواد بپزند.

 

مرحله هشتم

 

بعد از پخت کامل گوشت‌ها لیمو عمانی‌هایی که از قبل تلخی‌ آنها گرفته شده بود را به خورشت اضافه می‌کنیم

 
 لیمو عمانی در قیمه

مرحله نهم

 

در این مرحله از طرز تهیه خورشت قیمه بادمجان مجلسی بعد از 1 ساعت، دو قاشق غذاخوری زعفران را با مقداری یخ دم کرده و به همراه یک قاشق غذاخوری گلاب و چوب دارچین به خورشت اضافه کنید. این ترکیب طعم بی‌نظیری به خورشت قیمه بادمجان می‌دهند. همچنین میزان نمک و فلفل خورشت را نیز با توجه به زائقه خود در این مرحله می‌توانید تنظیم کنید.

 

مرحله دهم

 

بادمجان‌هایی که از قبل در آب نمک خیس خورده بودند را در یک ماهیتابه جداگانه سرخ می‌کنیم تا کاملا به رنگ طلایی برسند. سپس بادمجان‌ها را به خورشت اضافه کرده و اجازه می‌دهیم حدود ده دقیقه با خورشت بجوشد تا مزه آن با خورشت یکسان شود.

 
همچنین بخوانید : طرز تهیه قیمه نثار قزوین اصل + نکات کلیدی
 

10 فوت کوزه‌گری قیمه بادمجان

 
1. اگر در فصل غوره هستید مقداری غوره و در غیر این صورت مقداری آبغوره را در انتها به خورشت اضافه کنید. این کار باعث خوش طعم‌تر شدن قیمه بادمجان می‌شود. 

2. بعضی از افراد در طرز تهیه خورشت قیمه بادمجان از ابتدا لپه‌ها را به همراه گوشت تفت می‌دهند. اما اگر از قبل لپه‌ها را جداگانه بپزیم و کف روی آن را جدا کرده و بعد به گوشت اضافه کنیم باعث خوشمزه‌تر شدن قیمه بادمجان می‌شود. 

3. مواد اولیه تازه  قطعا بر روی طعم خورشت تاثیر زیادی می‌گذارد. سعی کنید از از مواد غذایی تازه در طرز تهیه قیمه بادمجان استفاده کنید. 

4. تفت دادن رب گوجه‌فرنگی باید تا زمانی انجام شود که خامی رب از بین برود. بیش از حد تفت دادن رب گوجه باعث تلخ شدن خورشت قیمه بادمجان می‌شود. 

5. در صورتی که خورشت قیمه بادمجان شما تلخ شد، با اضافه کردن چند تکه سیب‌زمینی می‌توانید از تلخ بودن آن بکاهید. 

6. در طرز تهیه خورش قیمه بادمجان مجلسی معمولا از گوشت سردست یا مغز ران گوساله استفاده می‌کنند. 

7. استفاده از قابلمه لعابی یا مسی در خوشمزه‌تر شدن خورشت قیمه بادمجان تاثیر شایانی دارد. 

8. قیمه بادمجان مجلسی معمولا به همراه لعاب است. برای ایجاد لعاب در قیمه بادمجان سعی کنید پیازها را ریز خرد کنید و همچنین اجازه دهید خورشت جا بی‌افتد و این دو نکته در طرز تهیه خورش قیمه بادمجان باعث ایجاد لعاب می‌شود. 

9. اگر به دنبال تیره‌تر شدن رنگ خورشت هستید به آن پودر دارچین اضافه کنید. در غیر این صورت چوب دارچین می‌تواند باعث طعم بهتر قیمه بادمجان شود. 

10. اگر به آب قلم دسترسی داشتید به جای استفاده از آب می‌توانید از آب قلم در طرز تهیه خورشت قیمه بادمجان استفاده کنید. آب قلم به شدت می‌تواند قیمه بادمجان را خوشمزه‌تر کند.
 
فوت کوزه گری قیمه
 

کلام آخر

 

قیمه بادمجان یکی از بهترین و قدیمی‌ترین غذاهای ایرانی است که از گذشته تا الان طرفداران زیادی داشته و توانسته جایگاه مهمی در مهمانی‌ها و مجالس پیدا کند. قطعا مهمترین نکته در طرز تهیه خورشت قیمه بادمجان مجلسی، تجربه است. با توجه به نکاتی که در بالا به آن اشاره کردیم و همچنین تمرین در پخت این خورشت، شما می‌توانید به راحتی یک خورشت قیمه بادمجان مجلسی بپزید. ما در این مقاله ابتدا با طرز تهیه خورشت قیمه بادمجان آشنا شدیم و سپس به نکات و همچین فوت کوزه‌گری در تهیه یک قیمه بادمجان مجلسی نیز اشاره کردیم.
 

همچنین شما میتوانید در صورت کمبود وقت، نداشتن مواد اولیه لازم و یا نبود شرایط آشپزی؛ از کنسرو قیمه بادمجان استفاده نمایید که صنایع غذایی گیلانی آن را با بهترین کیفیت موجود در اختیارشما قرار داده است.


  1         2         3         4         5      

+