بلاگ

طرز تهیه خورش فسنجان با کدو حلوایی یک غذای فوق العاده برای شبهای سرد زمستان


فسنجان با کدو حلوایی یکی از غذاهای مخصوص فصل پاییز و زمستان است که می‌تواند انتخابی عالی برای شب‌های سرد این فصول، به‌ویژه شب یلدا باشد. شاید در ابتدا برایتان عجیب به‌نظر برسد که از کدو حلوایی در فسنجان استفاده شود، اما این غذا برای علاقه‌مندان به کدو حلوایی تجربه‌ای خوشایند و منحصر به‌فرد است. علاوه بر این، از خواص فراوان کدو حلوایی بهره‌مند می‌شوید و تعادل گرمی و سردی غذای شما حفظ می‌شود، زیرا کدو حلوایی طبع سرد و گردو طبع گرم دارد.

همچنین این ترکیب غذایی به کنترل قند و چربی نیز کمک می‌کند. شما می‌توانید این خورش را هم با مرغ و هم با گوشت قلقلی تهیه کنید. برای آموزش تهیه خورش فسنجان با گوشت قلقلی کلیک کنید. یکی از ویژگی‌های جالب کدو حلوایی در این خورش، این است که به فسنجان لعاب زیادی می‌دهد و حجم خورش را افزایش می‌دهد که از لحاظ اقتصادی نیز به‌صرفه است. جالب است بدانید که طعم کدو حلوایی در خورش کاملاً محسوس نیست و مزه نهایی مشابه فسنجان معمولی خواهد بود. پیشنهاد می‌کنیم این خورش را حتماً امتحان کنید، مطمئناً به آن علاقه‌مند خواهید شد.

مواد لازم برای تهیه فسنجان با کدو حلوایی و مرغ:


سینه مرغ: ۲ عدد
گردوی آسیاب‌شده: ۲۰۰ گرم
کدو حلوایی: ۴۰۰ گرم
رب انار: نصف پیمانه
شکر: ۲ قاشق غذاخوری
پیاز: ۱ عدد
نمک، فلفل، زردچوبه: به مقدار لازم

مراحل تهیه:

در این قسمت، مراحل تهیه خورش فسنجان با کدوحلوایی شرح داده شده است. اگر به آشپزی علاقه ندارید یا زمان آن را ندارید، میتوانید از کنسرو خورش فسنجان با گوشت مرغ و خورش فسنجان بدون گوشت گیلانی استفاده کنید. 

آماده‌سازی کدو حلوایی

ابتدا کدو حلوایی را پوست گرفته و به قطعات کوچک تقسیم کنید. برای بخارپز کردن، می‌توانید از دستگاه بخارپز استفاده کنید و کدوها را در طبقات دستگاه قرار دهید. اگر دستگاه بخارپز ندارید، کمی آب در کف قابلمه ریخته و سبدی روی آن بگذارید. کدوهای خردشده را داخل سبد قرار داده و درب قابلمه را بگذارید تا بخارپز شوند. بعد از نرم‌شدن کدوها، چند تکه برای تزئین کنار بگذارید و باقی را با کمک غذاساز پوره کنید.

تفت دادن پیاز و مرغ

در قابلمه‌ای مقداری روغن بریزید و پیاز خردشده را با کمی نمک، فلفل و زردچوبه تفت دهید تا طلایی شود. سپس تکه‌های مرغ را به پیاز اضافه کرده و با هم تفت دهید. بعد از آن، گردوی آسیاب‌شده را اضافه کرده و اجازه دهید تا گردوها کمی تیره شده و بوی خامی‌شان از بین برود.

پخت نهایی فسنجان


در این مرحله، پوره کدو حلوایی و رب انار را به همراه شکر به قابلمه اضافه کنید. چند لیوان آب سرد به مواد بیفزایید و اجازه دهید تا مواد با حرارت ملایم پخته شوند و خورش به‌آرامی روغن بیندازد و در صورت دلخواه می توانید از کنسرو خورشت فسنجان نیز استفاده کنید تا طعم خوشمزه تری به آن بدهد و بهتر جا بیفتد. در انتهای پخت، طعم خورش را چک کنید؛ در صورت نیاز می‌توانید شکر بیشتری اضافه کنید تا به مزه دلخواه خود برسید. این خورش طعمی ملس خواهد داشت. پس از آماده‌شدن، فسنجان را در ظرف سرو بریزید و با قطعات کدو حلوایی که برای تزئین کنار گذاشته‌اید، تزیین کنید.

نکات و فوت و فن‌های تهیه فسنجان با کدو حلوایی:


می‌توانید از فیله بوقلمون به جای مرغ استفاده کنید.
خورش فسنجان با کدو حلوایی باید با حرارت کم و ملایم پخته شود.
برای اینکه گردو بهتر روغن بیندازد، می‌توانید در هنگام پخت چند قطعه یخ به خورش اضافه کنید. این شوک باعث می‌شود گردوها روغن بیشتری بدهند.

سخن آخر

این خورش یکی از غذاهای مقوی و سالم است که می‌تواند در روزهای سرد زمستانی لذت بی‌نظیری به سفره شما بیاورد.


  1         2         3         4         5      

+