قلیه ماهی از جمله غذاهای محبوب و معروف خطه جنوبی ایران است که به طرفداران خاص خودش را دارد. درست است که مراحل طرز تهیه قلیه ماهی خیلی دشوار نیست، اما نحوه طبخ آن به شدت در طعم قلیه ماهی تاثیرگذار است. این همان راز و فوت کوزهگری است که مردم جنوب در طبخ قلیه ماهی به کار میبرند. یکی از مهمترین موارد آن تنظیم ادویه جات به کار رفته و جا افتادگی خورش قلیه ماهی است. ما در این مقاله با راز خوشمزگی قلیه ماهی و همچنین نکات طلایی قلیه ماهی آشنا خواهیم شد.
راز خوشمزگی قلیه ماهی در اصل چندین نکته است که با رعایت کردن آنها، شما میتوانید یک قلیه ماهی خوشمزه بپزید. در ادامه با نکات طلایی قلیه ماهی آشنا خواهیم شد.
بهتر است از فیله ماهی در تهیه قلیه ماهی استفاده کنید. فیله ماهی به دلیل بافت محکمی که دارد در خورش وا نرفته و به خوبی پخته میشود. همچنین توجه داشته باشید که ماهی را قبل از اضافه کردن به خورشت زیاد سرخ نکنید. زمانی که ماهی را به سبزیهای در حال پخت اضافه میکنیم، نباید زیادی خشک باشد. زیرا خشک بودن بیش از حد ماهی در طعم قلیه ماهی تاثیر میگذارد.
یکی از بهترین راه ها برای از بین بردن بوی زهم ماهی، استفاده از تخم گشنیز است. قبل از پخت ماهی مقدار تخم گشنیز را بر روی ماهی بریزید تا بوی زهم آن برطرف شود و سپس جهت مزه دار کردن آن به مقدار کافی از فلفل،نمک و زردچوبه استفاده کرده و اجازه دهید ادویهها به خوبی به خورد ماهی برود و سپس اقدام به پخت آن کنید.
تمبرهندی را میتوان عضو جدا ناپذر قلیه ماهی دانست. درست است که در صورت عدم وجود تمبر هندی میتوانید از رب انار در تهیه قلیه ماهی استفاده کنید، اما تمبر هندی میتواند طعم لذیذ و اصیل یک قلیه ماهی را برای شما به ارمغان بیاورد. با یک ساعت خیس کردن تمبر هندی قبل از پخت، میتوانید یک لعاب خوب از تمبرهندی بگیرید.
یکی از موارد مهم و راز خوشمزگی قلیه ماهی در سبزی آن است. سبزیهای اصلی قلیه ماهی شنبلیله و گشنیز هستند. برای این که بتوانید طعم اصیل قلیه ماهی را تجربه کنید نباید به ترکیب شنبلیله و گشنیز دست زده و از سبزیهای دیگری در آن استفاده کنید و یا یکی از آنها را حذف کنید. ترکیب و میزان شنبلیله و گشنیز باید دقیقا به یک نسبت باشند. اگر مقدار شنبلیله زیاد باشد باعث تلخ شدن قلیه ماهی میشود و اگر میزان گشنیز خورش بیشتر شود، ترکیب بدست آمده مزه اصلی قلیه ماهی را از دست میدهد. ترکیب گشنیز به شنبلیله دقیقا باید 3 به 1 باشد. یعنی مقدار گشنیز باید 3 برابر شنبلیله باشد. از زیاد خورد کردن سبزی نیز بپرهیزید زیرا ریز بودن سبزیها باعث از بین رفتن شکل خورشت میشود. همچنین یکی دیگر از نکات طلایی قلیه ماهی، میزان تفت دادن سبزیها است. اهالی جنوب معمولا برای تیرهتر شدن رنگ قلیه ماهی، سبزیها زا زیاد سرخ میکنند. اما توجه داشته باشید سبزیها روی شعله کم باشند تا زمان بیشتری تفت داده شوند. شعله زیاد باعث خام ماند سبزیها و تلخ شدن خورش میشود.
همانطور که میدانید تازه بودن سبزیها تاثیر زیادی در طعم قلیه ماهی دارد. گیلانی با ارائه محصولی به نام کنسرو مایه خورشت قلیه ماهی با استفاده از تازهترین سبزیها میتواند طعم یک قلیه ماهی اصلی را برای شما تداعی کند.
سیر یکی از بهترین چاشنیها در هر غذایی است. شما میتوانید برای بهتر شدن و خوش طعم شدن قلیه ماهی مقداری سیر را به مواد اضافه کنید. همچنین اگر از سیر تازه استفاده نمیکنید، میتوانید از پودر سیر استفاده کنید.
بعد از اینکه همه موارد را به ترکیب اضافه کرده و درون یک قابلمه میریزید، باید به مدت 50 دقیقه روی شعله ملایم به آن استراحت دهید. توجه داشته باشید که شعله را خیلی زیاد نکنید. زیرا شعله ملایم میتواند باعث شود که گوشت شما وا نرفته و با جمع شدن روغن روی خورش، باعث جلوه بیشتر غذا شود.
کلام آخر
قلیه ماهی از غذاهای قدیمی و معروف جنوب ایران است که محبوبیت زیادی بین مردم دارد. طرز تهیه این غذا ساده است و با رعایت چند نکته میتوانید یک قلیه ماهی جنوبی را به راحتی بپزید. شاید بتوان گفت مهمترین نکته و راز خوشمزگی قلیه ماهی، استفاده از مواد غذایی تازه است که بیشترین تاثیر را بر روی طعم غذا میگذارد. ما در این مقاله با راز خوشمزگی قلیه ماهی و نکات طلایی قلیه ماهی آشنا شدیم.
راز خوشمزگی قلیه ماهی
راز خوشمزگی قلیه ماهی در اصل چندین نکته است که با رعایت کردن آنها، شما میتوانید یک قلیه ماهی خوشمزه بپزید. در ادامه با نکات طلایی قلیه ماهی آشنا خواهیم شد.
نوع ماهی
بهتر است از فیله ماهی در تهیه قلیه ماهی استفاده کنید. فیله ماهی به دلیل بافت محکمی که دارد در خورش وا نرفته و به خوبی پخته میشود. همچنین توجه داشته باشید که ماهی را قبل از اضافه کردن به خورشت زیاد سرخ نکنید. زمانی که ماهی را به سبزیهای در حال پخت اضافه میکنیم، نباید زیادی خشک باشد. زیرا خشک بودن بیش از حد ماهی در طعم قلیه ماهی تاثیر میگذارد.
طعم دار کردن ماهی
یکی از بهترین راه ها برای از بین بردن بوی زهم ماهی، استفاده از تخم گشنیز است. قبل از پخت ماهی مقدار تخم گشنیز را بر روی ماهی بریزید تا بوی زهم آن برطرف شود و سپس جهت مزه دار کردن آن به مقدار کافی از فلفل،نمک و زردچوبه استفاده کرده و اجازه دهید ادویهها به خوبی به خورد ماهی برود و سپس اقدام به پخت آن کنید.
تنظیم ترشی غذا
تمبرهندی را میتوان عضو جدا ناپذر قلیه ماهی دانست. درست است که در صورت عدم وجود تمبر هندی میتوانید از رب انار در تهیه قلیه ماهی استفاده کنید، اما تمبر هندی میتواند طعم لذیذ و اصیل یک قلیه ماهی را برای شما به ارمغان بیاورد. با یک ساعت خیس کردن تمبر هندی قبل از پخت، میتوانید یک لعاب خوب از تمبرهندی بگیرید.
آمادهسازی سبزی قلیه ماهی
یکی از موارد مهم و راز خوشمزگی قلیه ماهی در سبزی آن است. سبزیهای اصلی قلیه ماهی شنبلیله و گشنیز هستند. برای این که بتوانید طعم اصیل قلیه ماهی را تجربه کنید نباید به ترکیب شنبلیله و گشنیز دست زده و از سبزیهای دیگری در آن استفاده کنید و یا یکی از آنها را حذف کنید. ترکیب و میزان شنبلیله و گشنیز باید دقیقا به یک نسبت باشند. اگر مقدار شنبلیله زیاد باشد باعث تلخ شدن قلیه ماهی میشود و اگر میزان گشنیز خورش بیشتر شود، ترکیب بدست آمده مزه اصلی قلیه ماهی را از دست میدهد. ترکیب گشنیز به شنبلیله دقیقا باید 3 به 1 باشد. یعنی مقدار گشنیز باید 3 برابر شنبلیله باشد. از زیاد خورد کردن سبزی نیز بپرهیزید زیرا ریز بودن سبزیها باعث از بین رفتن شکل خورشت میشود. همچنین یکی دیگر از نکات طلایی قلیه ماهی، میزان تفت دادن سبزیها است. اهالی جنوب معمولا برای تیرهتر شدن رنگ قلیه ماهی، سبزیها زا زیاد سرخ میکنند. اما توجه داشته باشید سبزیها روی شعله کم باشند تا زمان بیشتری تفت داده شوند. شعله زیاد باعث خام ماند سبزیها و تلخ شدن خورش میشود.
همانطور که میدانید تازه بودن سبزیها تاثیر زیادی در طعم قلیه ماهی دارد. گیلانی با ارائه محصولی به نام کنسرو مایه خورشت قلیه ماهی با استفاده از تازهترین سبزیها میتواند طعم یک قلیه ماهی اصلی را برای شما تداعی کند.
استفاده از سیر
سیر یکی از بهترین چاشنیها در هر غذایی است. شما میتوانید برای بهتر شدن و خوش طعم شدن قلیه ماهی مقداری سیر را به مواد اضافه کنید. همچنین اگر از سیر تازه استفاده نمیکنید، میتوانید از پودر سیر استفاده کنید.
زمان دادن
بعد از اینکه همه موارد را به ترکیب اضافه کرده و درون یک قابلمه میریزید، باید به مدت 50 دقیقه روی شعله ملایم به آن استراحت دهید. توجه داشته باشید که شعله را خیلی زیاد نکنید. زیرا شعله ملایم میتواند باعث شود که گوشت شما وا نرفته و با جمع شدن روغن روی خورش، باعث جلوه بیشتر غذا شود.
کلام آخر
قلیه ماهی از غذاهای قدیمی و معروف جنوب ایران است که محبوبیت زیادی بین مردم دارد. طرز تهیه این غذا ساده است و با رعایت چند نکته میتوانید یک قلیه ماهی جنوبی را به راحتی بپزید. شاید بتوان گفت مهمترین نکته و راز خوشمزگی قلیه ماهی، استفاده از مواد غذایی تازه است که بیشترین تاثیر را بر روی طعم غذا میگذارد. ما در این مقاله با راز خوشمزگی قلیه ماهی و نکات طلایی قلیه ماهی آشنا شدیم.