غذاهای ایرانی تنوع بسیار زیادی دارند به صورتی که هر شهر و استان غذای مخصوص به خودش را دارد. شهرهای جنوبی ایران جزو شهرهایی هستند که بشدت تنوع غذایی زیادی دارند. یکی از معروفترین غذاهای جنوبی، قلیه ماهی است. قلیه ماهی به دلیل استفاده از سبزیهای تازه و ادویه جات خاص خودش، به غذایی محبوب بین مردم تبدیل شده است. ادویه قلیه ماهی را میتوانید به سادگی تهیه کرده و باهم ترکیب کنید تا طعم خوبی به خورش قلیه ماهی دهید. ما در این مقاله با ادویه مخصوص قلیه ماهی و نحوه ترکیب آن باهم آشنا میشویم.
ادویه اهمیت زیادی در قلیه ماهی دارد و به جز سبزیهای معطر و ماهی، بقیه ترکیبات قلیه ماهی را ادویهجات تشکیل میدهند. معمولا غذاهای جنوبی مقداری تند هستند. قلیه ماهی هم از این موضوع مستثنی نیست. ترکیبات ادویه مخصوص قلیه ماهی به شکل زیر است که در ادامه به آنها اشاره خواهیم کرد.
فلفل را میتوان چاشنی اصلی ادویه قلیه ماهی دانست. شما میتوانید از فلفل قرمز در مراحل اولیه پخت بعد از تفت دادن پیاز ویا هنگام سرو غذا به خورش قلیه ماهی اضافه کنید. اگر چنانچه به هر دلیلی امکان استفاده از فلفل قرمز در غذا را ندارید، میتوانید فلفل سیاه یا پاپریکا را جایگزین فلفل قرمز کنید.
خواص آنتی اکسیدانی و ضد التهابی موجود در زردچوبه باعث شده است که این ادویه در اکثر غذاهای ایرانی استفاده شود. شما میتوانید زردچوبه را بعد از تفت دادن پیازها به آن اضافه کنید.
زنجبیل یکی از بهترین ادویهها در هضم غذا و بهبود سیستم عملکرد گوارش است. این خاصیت باعث شده که زنجبیل نیز یک ادویه محبوب در غذاهای ایرانی باشد. زنجبیل نیز بعد از تفت دادن پیازها میتواند به باقی ادویهها اضافه شود.
پودر سیر از مهمترین ارکان در ادویه مخصوص قلیه ماهی است. شما میتوانید هنگام خورد کردن سبزیها، چند حبه سیر نیز به سبزیها اضافه کرده و با پیاز آنها را تفت دهید. اگر بنا به دلایلی مایل به استفاده از سیر تازه در غذا نبودید، میتوانید پودر سیر را هنگام پخت خورش به آن اضافه کنید.
همانطور که پیشتر به آن اشاره کردیم، سبزی یکی از عوامل مهم و تاثیرگذار در طعم قلیه ماهی است که تازه بودن آن میتواند طعم بسیار لذیذی به غذا دهد. گیلانی ارائه دهنده کنسرو مایه خورشت قلیه ماهی است که با تازهترین و مرغوب ترین متریال میتواند طعم یک قلیه ماهی جنوبی را برای شما به ارمغان بیاورد.
جوز هندی علاوه بر اینکه سرشار از ویتامین است، میتواند یک ادویه موئر در از بین بردن بوی ماهی باشد. جوز هندی معمولا پایه ثابت اکثر غذاهای دریایی هستند. وجود جوز هندی نیز در قلیه ماهی باعث عطر و طعم لذیذ غذا میشود.
گشنیز یکی از سبزیهای اصلی در قلیه ماهی است. پودر گشنیز نیز میتواند یکی از موارد موجود در ادویه قلیه ماهی باشد که باعث طعم بهتر قلیه ماهی شود.
ترکیبات ادویه مخصوص قلیه ماهی باعث میشوند که غذا طعم بهتری داشته باشد. اما توجه داشته باشید که استفاده زیاد از هر ادویه میتواند شما را از طعم واقعی قلیه ماهی دور کند. در قسمت زیر به اندازه مناسب هر ادویه قلیه ماهی اشاره خواهیم کرد.
فلفل قرمز یا سیاه : نصف قاشق چای خوری
زردچوبه : یک قاشق غذاخوری
زنجبیل : یک سوم قاشق غذاخوری
پودر سیر : نصف قاشق غذاخوری
جوز هندی : یک قاشق غذاخوری
تخم گشنیز : نصف قاشق غذاخوری
کلام آخر
ادویه قلیه ماهی تاثیر زیادی در طعم غذا دارد. شما میتوانید تمام موارد موجود در ادویه مخصوص قلیه ماهی را از عطاری خریداری کرده و استفاده کنید و یا اینکه مواد را به صورت تازه خریداری کرده و در منزل خشک و تبدیل به پودر کنید. قطعا استفاده از مواد تازه در پخت غذا به طعم بهتر آن کمک زیادی میکند. ما در این مقاله ابتدا با مواد موجود در ادویه مخصوص قلیه ماهی آشنا شدیم و سپس به مقدار مناسب ادویه قلیه ماهی جهت اضافه کردن به خورشت نیز اشاره کردیم.
ادویه قلیه ماهی چیست؟
ادویه اهمیت زیادی در قلیه ماهی دارد و به جز سبزیهای معطر و ماهی، بقیه ترکیبات قلیه ماهی را ادویهجات تشکیل میدهند. معمولا غذاهای جنوبی مقداری تند هستند. قلیه ماهی هم از این موضوع مستثنی نیست. ترکیبات ادویه مخصوص قلیه ماهی به شکل زیر است که در ادامه به آنها اشاره خواهیم کرد.
فلفل
فلفل را میتوان چاشنی اصلی ادویه قلیه ماهی دانست. شما میتوانید از فلفل قرمز در مراحل اولیه پخت بعد از تفت دادن پیاز ویا هنگام سرو غذا به خورش قلیه ماهی اضافه کنید. اگر چنانچه به هر دلیلی امکان استفاده از فلفل قرمز در غذا را ندارید، میتوانید فلفل سیاه یا پاپریکا را جایگزین فلفل قرمز کنید.
زردچوبه
خواص آنتی اکسیدانی و ضد التهابی موجود در زردچوبه باعث شده است که این ادویه در اکثر غذاهای ایرانی استفاده شود. شما میتوانید زردچوبه را بعد از تفت دادن پیازها به آن اضافه کنید.
زنجبیل
زنجبیل یکی از بهترین ادویهها در هضم غذا و بهبود سیستم عملکرد گوارش است. این خاصیت باعث شده که زنجبیل نیز یک ادویه محبوب در غذاهای ایرانی باشد. زنجبیل نیز بعد از تفت دادن پیازها میتواند به باقی ادویهها اضافه شود.
پودر سیر
پودر سیر از مهمترین ارکان در ادویه مخصوص قلیه ماهی است. شما میتوانید هنگام خورد کردن سبزیها، چند حبه سیر نیز به سبزیها اضافه کرده و با پیاز آنها را تفت دهید. اگر بنا به دلایلی مایل به استفاده از سیر تازه در غذا نبودید، میتوانید پودر سیر را هنگام پخت خورش به آن اضافه کنید.
همانطور که پیشتر به آن اشاره کردیم، سبزی یکی از عوامل مهم و تاثیرگذار در طعم قلیه ماهی است که تازه بودن آن میتواند طعم بسیار لذیذی به غذا دهد. گیلانی ارائه دهنده کنسرو مایه خورشت قلیه ماهی است که با تازهترین و مرغوب ترین متریال میتواند طعم یک قلیه ماهی جنوبی را برای شما به ارمغان بیاورد.
جوز هندی
جوز هندی علاوه بر اینکه سرشار از ویتامین است، میتواند یک ادویه موئر در از بین بردن بوی ماهی باشد. جوز هندی معمولا پایه ثابت اکثر غذاهای دریایی هستند. وجود جوز هندی نیز در قلیه ماهی باعث عطر و طعم لذیذ غذا میشود.
تخم گشنیز
گشنیز یکی از سبزیهای اصلی در قلیه ماهی است. پودر گشنیز نیز میتواند یکی از موارد موجود در ادویه قلیه ماهی باشد که باعث طعم بهتر قلیه ماهی شود.
اندازه ترکیبات ادویه قلیه ماهی
ترکیبات ادویه مخصوص قلیه ماهی باعث میشوند که غذا طعم بهتری داشته باشد. اما توجه داشته باشید که استفاده زیاد از هر ادویه میتواند شما را از طعم واقعی قلیه ماهی دور کند. در قسمت زیر به اندازه مناسب هر ادویه قلیه ماهی اشاره خواهیم کرد.
فلفل قرمز یا سیاه : نصف قاشق چای خوری
زردچوبه : یک قاشق غذاخوری
زنجبیل : یک سوم قاشق غذاخوری
پودر سیر : نصف قاشق غذاخوری
جوز هندی : یک قاشق غذاخوری
تخم گشنیز : نصف قاشق غذاخوری
کلام آخر
ادویه قلیه ماهی تاثیر زیادی در طعم غذا دارد. شما میتوانید تمام موارد موجود در ادویه مخصوص قلیه ماهی را از عطاری خریداری کرده و استفاده کنید و یا اینکه مواد را به صورت تازه خریداری کرده و در منزل خشک و تبدیل به پودر کنید. قطعا استفاده از مواد تازه در پخت غذا به طعم بهتر آن کمک زیادی میکند. ما در این مقاله ابتدا با مواد موجود در ادویه مخصوص قلیه ماهی آشنا شدیم و سپس به مقدار مناسب ادویه قلیه ماهی جهت اضافه کردن به خورشت نیز اشاره کردیم.